Pomiędzy TAK a NIE czyli o rozmytym charakterze pojęć, metod i kategorii - Bogocz, Danuta (Metody Ilościowe w Badaniach Ekonomicznych, 2012)
W pracy przedstawiono garść rozważań nad rozmytym podejściem do analizy niektórych zjawisk, wynikającym z nieostrych granic definiujących dotyczące ich pojęcia. W celu lepszego zobrazowania rozmytego charakteru stosowanych procedur oraz ich wyników wykorzystano przykład empiryczny.