Maksymalizacja współczynnika GFP w produkcji napojów ekologicznych na podstawie danych z gospodarstw z województwa mazowieckiego - Woźniakowski, Tomasz; Nowakowska, Magdalena (Metody Ilościowe w Badaniach Ekonomicznych, 2023)
W artykule przedstawiono możliwość zastosowania współczynnika Good Food Print (GFP) dla oceny jakości żywności wytworzonej z produktów rolnictwa ekologicznego. Możliwość zastosowania miary GFP została przetestowana na rzeczywistych danych pochodzących z gospodarstw ekologicznych województwa Mazowieckiego otrzymanych za pośrednictwem jednostki certyfikującej Agrobiotest.