Main Article Content
Article Details
Boratyńska K. (2013) Selected Methods of Corporate Bankruptcy Risk Assessment – the Cases of the Polish Chosen Meat Sector Companies. Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, XV, 27-32.
Dominiak P., Mazurkiewicz M. (2011) Analysis of the Risk of Company’s Bankruptcy in Polish Food and Beverage Production Sector using the Cox Regression. Operations Research and Decisions, 21(1), 19-31.
Hadasik D. (1998) Upadłość przedsiębiorstw w Polsce i metody jej prognozowania. Zeszyty Nau-kowe. Akademia Ekonomiczna w Poznaniu, Seria 2, Prace Habilitacyjne 1230-6673 z. 153, 187-196.
Kisielińska J. (2016) Skuteczność modeli upadłości przedsiębiorstw. Studia Ekonomiczne i Regionalne, 9(1), 5-17.
Klein J. P., Moeschberger M. L. (2003) Survival Analysis: Techniques for Censored and Truncated Data. Springer, New York, 21-90. (Crossref)
Korol T., Prusak B. (2015) Upadłość przedsiębiorstw a wykorzystanie sztucznej inteligencji. Ce-DeWu, Warszawa, 5-126.
Markowicz I., Bieszk-Stolorz B. (2006) Wykorzystanie analizy historii zdarzeń do konstrukcji tablic żywotności firm. Wiadomości Statystyczne, 4, 1-7.
Markowicz I. (2016) Analiza trwania firm w woj. zachodniopomorskim. Wiadomości Statystycz-ne, 1, 44-61. (Crossref)
Mikulec A. (2017) Kohortowe tablice trwania przedsiębiorstw w województwie łódzkim – ujęcie kwartalne. Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 468, 147-160. (Crossref)
Ptak-Chmielewska A. (2012) Wykorzystanie modeli przeżycia i analizy dyskryminacyjnej do oce-ny ryzyka upadłości przedsiębiorstw. Ekonometria, 4, 157-172.
Ptak-Chmielewska A. (2016) Determinanty przeżywalności mikro i małych przedsiębiorstw w Polsce. Oficyna Wydawnicza SGH. Warszawa, 10-200.
Sokołowski A. (2010) Jak rozumieć i wykonywać analizę przeżycia. StatSoftPolska, www.statsoft.pl/ czytelnia.html, 33-48.
Downloads
Publikowane artykuły dostępne są na warunkach Open Access na zasadach licencji Creative Commons CC BY-NC – do celów niekomercyjnych udostępnione materiały mogą być kopiowane, drukowane i rozpowszechniane. Autorzy ponoszą opłatę za opublikowanie artykułu.